Dagens ordspråk

"Lita inte på någon som ljuger" - Spnetchkniv Lkrbilan

Angående uppdateringar

Det har tyvärr uppstått lite problem med hemsidan och vi är hemskt ledsna för detta..

Men nu är vi tillbaks på fötterna igen och sämre än någonsin!

Dagens namn


Dagens tre namn är följande:


Molla-Totta
Orven Burfen
Baltimorika












Bruns fågelkamrat


Bruns fågelkompis berättar om Brun. På ryska, så att Brun och de ryska läsarna ska förstå. Ni som inte förstår språket får helt enkelt följa mitt exempel och bara njuta av de fantastiska språket!




 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens ordspråk


"Nekrofil? Jag leker ju bara med döden." -
Spnetchkniv Lkrbilan

Vinnare av tävlingen 24/10

 

 

 

 

Dunderhonung



Dunderhonung är en fiktiv typ av honung som seriefiguren Bamses farmor kokar ihop åt Bamse, som äter den för att bli stark.

Den viktigaste ingrediensen i honungen är torkade blad från en växt som heter dunderklocka, ibland kallade dunderpulver. En tio gånger starkare version av dunderhonung, som Farmor dock bara lagat ett par gånger, kallas "peppardunder". Receptet kallas så eftersom den är en modifierad version av ett annat recept vilken gör dunderhonungen verkningslös. Om man tar två skedar peppar med receptet förlorar dunderhonungen all kraft. Tar man 20 så blir honungen 10 gånger starkare.

Dunderhonungens hållbarhetstid är 3 månader. Honung som är äldre än så gör inte längre Bamse stark.Huruvida övriga konsumenter fortfarande får ont i magen av den framgår inte.

I tidiga nummer av Bamse, kastar han den tomma burken på marken. Efter en insändare ändrades detta till ett mer miljövänligt sätt, antingen i glasåtervinningen, eller så återanvänder han den (dock oftast "utom bild").

Dunderhonungens verkan kan sammanfattas i följande tabell:

 

Angtalangs hemlagade dunderhonung muffins:bamse angtalang dunderhonung

 

  • 2 torkade blad dunderklocka blad1 1/4 dl honung
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl farinsocker
  • 3 st ägg
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 st grovhackade sötmandlar
Smält honungen så att den flyter. Rör smör, de torkade bladen och socker poröst och blanda ner honungen. Rör ner äggen, ett i taget, och arbeta sedan
alltsammans i ca 5 min. Blanda därefter i citronskal, ingefära, nejlikor och salt. Till sist arbetas mjöl och bakpulver i. Häll upp i muffinsformar och strö över mandeln.
Grädda i 225°C ca 15 min.



Musen och jag är ett

Här är en av Bruns absolut finaste verk!





 

 

 

Dagens ordspråk


"Det är aldrig bra att lukta sig fram med dåligt luksinne"
- Mahnurf Alistair Nod


Dagens blogg i samarbete med KENZAS.se



Dagens ordspråk


"Man luktar inte gott om man är svettig"
- Brun Tlakan

Stjärnspäckad Jibjab Rap!

Tjena Angtalanglovers! Jag och Brun är med i denna stjärnspäckade Jibjab rap, asskön!

Roller

  • Angtalang clownen
  • Brun Tlakan
  • Mahnurf Alistair
  • Carl XVI Gustaf
  • Erik Sparrman
Se ya later!

Är så sjuuuuukt glad!



Tack mina älskade bloggläsare för att ni ger oss denna möjlighet på Angtalang att sprida vårt budskap till Sveriges befolkning! Var inne på blogg.se's topplista idag och hittade Angtalang på 4:e platsen under kategorin "aktiva". Vi Ännu en gång, vi älskar er trogna bloggläsare!




MVH Angtalang redaktionen!

Mahnurf microbiografi del 1


Hej Mahnurf här. Jag har hittills inte riktigt fått chansen att presentera mig i min och Bruns nystartade blogg, så här kommer kort biografi och lite fakta.

Jag föddes en gurglande dag i Mecca för ungefär 40 år sedan. Min fader Pepe Piña var en framgångsrik bartender som bl.a. ligger bakom den världskända drycken Piña Colada. Jag själv valde att inte satsa på alkoholindustrin, så jag Mahnurf Piña emigrerade till Spanien 12 år gammal! De första åren var väldigt tuffa för mig, då jag levde på fårkött och grumligt vatten tre gånger om dagen. En snäll bonde vars namn var Nunnas af Alistor tog hand om mig (det var förövrigt han som försett mig med fårkött och grumligt vatten) och adopterade mig hösten 79. Då jag bytte ut efternamnet Piña mot Alistor. Nunnas dog tyvärr året därpå, så jag sålde hans bondgård, tog pengarna och flyttade vidare till Brunnahjeim i Kroatien. Då 17 år gammal, investerade jag alla pengar (samt fars avskedsbrev, där det stod ”jag skjuter mig själv och skiter i alla andra”) i ett cigarettföretag. Investeringen var tyvär mindre triumfartad eftersom att hela skiten bara var en bluff. Där stod jag helt utan pengar och kläder och hade endast en sista utväg. Att sälja mig själv till ett förmånligt pris på Zagrebs snuskiga gator. En bordellkollega som kom att betyda mycket i framtiden för mig, var Ronnie Napalm, en svensk knegare som arbetat som snickare i Kroatien i 15 år. Hur han blev prostituerad har han aldrig talat om för mig. han var förresten min best man under mitt första bröllop. Och den personen som lärt mig det svenska språket.

Del II och den sista delen av min biografi innan Angtalangs uppkomst kommer inom kort!
Ska nu inta tranbär, saltade gurkskivor och mjölkblandad saltsyra som sägs vara fantastiskt effektivt mot håravfall.

 

 

 

 

 

Dagens ordspråk


En naken man är inte rädd för ficktjuvar -
Brun Tlakan

Mer konst!












Tvättmedel


Historia

Det första tvättmedlet för hushållsbruk, Persil, marknadsfördes första gången 6 juni 1907 av Turtur af Tvettmedlus, Düsseldorf. Nuförtiden tillverkas de flesta tvättmedel på syntetisk väg, men fram till 1950-talet var tvålflingor, framtagna från animaliska och vegetabiliska oljor, fortfarande vanligt.

Allmänt

Tvättmedel
är en sorts rengöringsmedel som främst är avsett för rengöring, blekning, mjukgörning och desinficering för olika vattenkvaliteter och temperaturer av textilier, så kallad tvätt. Tvättmedel saluförs oftast i fast form som ett pulver men tvättmedel i flytande form finns också.

Funktion

Tvättmedel saluförs i olika former, i pulverform, i flytande form, som gel, förpackade som tabletter, flingor och så vidare. Flytande tvättmedel kan förutom vanlig tvätt användas för att förbehandla svårare fläckar.

Tvättmedel kan även delas in i grupperna vittvätt och kulörtvätt. Skillnaden mellan dessa är främst att vittvättmedel innehåller blekmedel för att bleka bort fläckar och att bevara textiliernas vita färg. Kulörtvättmedel är avsett för färgade textilier och innehåller inget blekmedel då detta snabbt skulle matta av klädernas färger. Förr innehöll vittvättmedel inte sällan optiska vitmedel, som skulle göra att tvätten såg skinande vit ut, men av bl.a. miljöskäl är dessa nu ovanliga.

Tvättmedel är olika effektiva vid olika temperatur på tvättvattnet. Olika ingredienser har olika optimal temperatur. TAED (Tetra-Acetyl-Etylen-Diamin) är en aktivator som gör att full tvätt- och blekeffekt uppnås av vittvättmedel vid lägre temperatur än utan aktivator (60 grader i stället för 90, sägs ofta). Enzymer i vanliga tvättmedel fungerar ofta bäst vid temperaturer kring 50 grader. Under cirka 60 grader överlever fler mikroorganismer (t.ex. sporer från fotsvamp). Konsumentverket rekommenderar privatpersoner en tvättemperatur på minst 60 °C för sänglinne för att tvätten ska bli ren.

 

Kända tvättmedel

  • Ariel
  • Via
  • Nopa
  • Lina








Vi på Angtalang redaktionen rekomenderar Icas egna märke "Skona" vilket har gett bäst resultat i våra samtliga test. Tack för den här gången!










Mer av mina vidunderliga verk!

Här visar jag fler av mina fabulösa konstverk. (Kan varna er för att den första bilden har en förmåga att träffa klitoris i ögat vid närmare granskning).




Angtalang - Kladde Anka - Horseboy

Kladde Ankas senaste verk, killen är ett geni! Definitivt bland de bästa reggisörerna genom tiderna!





Dagens Ordspåk

"Det är roligt att ha kul "- Mahnurf Alistar Nod


Penseln och jag är ett


Jag besitter en enorm kreativitet, både i skrift och penslande. Se och lär av Mahnurf


 

 

 








Smör

Smör är en kombination av kärnad grädde, salt och mjölksyrakultur vilket gör det till ett helt naturligt matfett.

Men smör är också mycket mer! Det är en smak och en krydda, det är njutning och lyx - och det är det där lilla extra i bakningen. Smör är gott, enkelt och användbart. Smör är helt enkelt guldkanten i matlagningen.

En förutsättning för att klassas som smör är att det endast innehåller mjölkfett. Vattenhalten får vara max 16% och inga andra tillsatser eller fetter får förekomma. Svenskt smör innehåller mellan 81-84% fett, beroende på vilken salthalt smöret har.

Smör har tillverkats i tusentals år och råvaran är grädde. Det betyder att smör får andra sensoriska och funktionella egenskaper än andra matfetter. I Sverige vill vi ha syrat smör och därför syrar vi grädden som ska bli till smör med mjölksyrakultur (samma sak som när man gör yoghurt).

 

Angtalangs smörtips:


Använd smör för att få en rund och len smak. Häll exempelvis i en klick i tomatsåsen så får den en mjukare karaktär.
Trött på klibbig pasta? Häll en klick smör direkt i pastavattnet eller på den nykokta pastan och rör runt, 100% garanterat klibbfri.
När smöret tystnar… vet du att stekpannan är lagom varm för att lägga ner råvarorna.
Använd smör om du vill locka fram det bästa ur råvarorna. En klick smör i kanelbullar gör att det smakar mer kanel om bullarna.
En klick smör i vardagsmoset… liva upp vardagen lite med en klick extra smör i potatismoset, du kommer garanterat att känna skillnaden!

Nyttig info:

Fetthalt
80%
Frysning
Svensk Smör går utmärkt att frysa.
Förpackningsstorlek
125 g normalsaltat
250 g osaltat och normalsaltat
250 g normalsaltat KRAV
500 g normalsaltat och extrasaltat
1 kg osaltat och normalsaltat
10g normalsaltat
Förvaring
Bör förvaras i sval eller kyl, ej över +10° C.
Hållbarhet
Svenskt Smör har mycket god hållbarhet. Det smakar bäst inom 1-2 månader efter förpackningsdag, men kan ätas så länge det smakar gott.
Ingredienser
Grädde, salt (normalsaltat: 1,2%, extrasaltat: 1,8%),mjölksyrakultur. Näringsvärde
Energivärde: 3000kj/720 kcal
Protein: 0,5 g
Kolhydrat: 0,5 g
Fett: 81 g
Varav mättat
fett: 53 g
Fleromättat
fett: 2,5 g
Vitamin A: 670 ug

 

 

 

 

 

 

 

Latex och hundbajs.


Hittade på den försvunna latexdräkten och är nu lycklig som aldrig förr. Dock krympte den lite i tvätten men det gör väl inget, lite tightare bara! Måste fan ta en dusch alltså.. Har inte duschat på en evighet nu känns det som och lukten är ganska otäck på nåt sätt. Använde lövblåsen igår, det var också ett tag sen. Lite ringrostig men när man hade blåst löv ett tag så gick den som en klocka! Trädgården ser underbar ut nu när jag blåst över löven på grannens tomt (tyckte den jäveln var värd det). Har ansökt om att få vara med på Grannfejdens nästa säsong, vilken skithög han är.. Hans hund har bajsat på min tomt konstant sedan Maj och han försökte elda upp min son på hans födelsedag.

Nu ska jag ta en dusch!
Tack för er tid och välkommen åter.




LATEX!

hittade på den försvunna latexdräkten och är nu lycklig som aldrig förr. Dock krympte den lite i tvätten men det gör väl inget, lite tightare bara! Måste fan ta en dusch alltså.. Har inte duschat på en evighet nu känns det som och lukten är ganska otäck på nåt sätt. Använde lövblåsen igår, det var också ett tag sen. Lite ringrostig men när man hade blåst löv ett tag så gick den som en klocka! Trädgården ser underbar ut nu när jag blåst över löven på grannens tomt (tyckte att han behövde det den jävla fittan).

Hej hopp bäversnopp - lövblås


Nu sitter jag här i min ensamhet och funderar över livets gåtor då jag även slänger i mig en bit morot. Visst är det någonting alldeles speciellt med naturen?! Var ute idag och plockade lingon. Ska köpa ny bil i morse, tog hem lövblåsen från sommarstugan och råkade av misstag slita sönder fickan på mina allra finaste chinos. Fick reda på att jag hade HIV i förrgår, åt en halv smörgås och tänkte äsch leker bara en gång! Getingstick i sommras, det gjorde ont. Min latexdräkt som jag köpte i vintras försvann i tvättkorgen, har hållt på med lite "knep & knåp" då mina barn tvingade mig. Glödlampan på natthusbordet gick sönder i morse, ack ack tänkte jag och letade på mina läsglasögon. Vet inte hur jag ska berätta det här med lövblåsen för min barn... men det ska nog gå bra! Jaja, ska nog pysa till kojs nu!

Tack för att ni följer oss på Angtalang, vi är ståtligt tacksamma hälsningar Angtalang redaktionen!

Angtalangs musiksmak


Har du alltid undrat vad Angtalang lyssnar på? Här har du våran ultimata spellista: Angtalang playlist!



Mvh Angtalang redaktionen

Angtalang - En Korvfilm


Angtalans första film, som gestaltar en korvfilm!




Lehkbar och Kritan del 2

Den mycket intelligenta damen tog tillfället i akt och hjälpte den illaluktade muslimen. Muslimen tackade för sig och hostade upp ett par en kronor ur sin mycket slitna men stryktåliga ficka. Han gick mot den efterlängtade butiken som var hans mål från första början. Lehkbar hade föraningar om hur den ljuvliga

och nyrenoverade livsmedelsbutiken skulle se ut och när Lehkbar kom till butiken hittade han något mycket oväntat. Han hittade spår av gräs vid svängdörrarnas vänstra kant,

 

Hmm, tänkte den efterblivne muslimen.

- Det här ett mysterium, mumlade han tyst för sig själv och smörjde belåtet sina tejpade bröstvårtor.

 

Lehkbar gick in i butiken och träffade Kritan som mycket förväntat stod där i butikens öppning med händerna i kors. Lehkbar inledde konversationen med:

 

- Jag märkte de vattenfyllda gräshögarna vid svängdörrarnas vänstra kant.

- Jaha ja din inkompetenta muslim, väste Kritan ur sig när han hörde Lehkbar's dumma påstående.

 

Lehkbar tog tillfället i akt att tänka till litegrann.

"hmm, tänkte Lehkbar igen men den här gången var det med en efterlängtad suck på slutet också."

 

Men Lehkbar tog av sin bruna kavaj med ljusgråa knappar och skrek;

 

- Slipa till mina håriga ljusbruna skinkor och svara mina frågor efter det, din lemlästade dunderidiot!

- Jag har cannabis, svarade Kritan med en tung och blyg röst.

 

Kritans livsmdedelsbutik


 

 

Lehkbar och Kritan del 1

Lehkbar och Kritan del 1

 

Det var en gång en man som var ganska händig och mycket vaksam över hur hans livsmedelsbutik skulle se ut efter den rejäla renoveringen som han investerat stora pengar i.

Denne man hette Lesbin men kallades för Kritan, Kritan hade en kompanjon som hette Lehkbar, han var en mörkhyad muslim med trasiga skor.

 

En dag skulle Lehkbar gå till Kritans livsmedelsbutik för att umgås med sin kamrat då han plötsligt upptäckte något horribelt och groteskt. Han hade glömt att knyta

skosnöret, detta hade Lehkbar inte förväntat sig... Men Lehkbar hade en plan för detta sympatiska misstag, Lehkbar var ju muslim så han kunde ju inte knyta skosnöret själv

men det var då han kom på den ytterst förnäma idé som bara en intelligent man skulle kunna ha haft i tanken. Han skulle nämligen fråga en civilperson på gatan om han/hon kunde hjälpa

honom. Han såg en dam gå förbi på gatan och tog chansen.

- Hej, ursäkta mig men kan du hjälpa mig knyta sko?

- Ja gärna min unge herre men du verkar lite knasig.

 

Del 2 av denna fartfyllda skildring av Lehkbar den stores äventyr kommer inom kort!


Lehkbar

Kritan

 

Angtalang på Facebook!


Nu kan Angtalang-redaktionen stolt presentera sidans nya samarbetspartner, det gigantiska nätverket Facebook!
Klicka på länken http://www.facebook.com/pages/Angtalang/132558333461383 för att komma till våran officiella fanpage på FB. Ni kan även nå sidan genom att klicka på facebook ikonen uppe i den högra spalten.

 

Den här bjuder vi på! Godnatt Angtalang lovers

 

 

 

RSS 2.0




Gratisbio.se